Knæsmerter

Knæsmerter

Knæsmerter kan opstå af flere forskellige årsager i kroppen og afhængig af hvor på knæet det gør ondt og hvordan knæsmerterne er opstået skal årsagen typisk findes i lænden, hoften, knæet eller foden.

typiske miniskskader opstår  efter et traume som ved et vrid i knæet under en håndboldkamp hvor man ofte ser at patienten har lagt vægten på det en ben roteret for at lave retningsskifte og mærker en stikkende smerte i knæet. Patienten vil her tit mærke at knæet låser og klikker.

Korsbåndsskader opstår feks. Når patienten enten overstrækker det ene knæ eller som i fodbold hvor 2 spillere støder knæene sammen her vil patienten ofte reportere ustabilitet i knæet og har nemt ved at overstrække knæet.

MCL / ACL skader er ledbåndene på siden af knæet de bliver ofte skadet i tacklinger hvor en spiller tackler en anden fra siden eller hvis 2 spiller vil sparke til en bold samtidig. Der findes 4 grader af denne skade fra lidt løshed i ledbåndet til total ruptur med medfølgende minisk og korsbåndsskade til følge.

nogle mindre logiske grunde til knæsmerter her kan nævnes svag balle muskel, låsning i ryggen og spænding i tarm, livmoder,  eller blære.

Det er vigtig ikke at gå med smerter i knæet uden at få en korrekt diagnose da det kan kræve et længere genoptræningsforløb hvis det ikke bliver behandlet korrekt fra start af.