Rygsmerter

Behandling af rygsmerter

De fleste mennesker vil på et eller andet tidspunkt i livet opleve at have ondt i ryggen. Årsagen til rygsmerter skal ofte findes et andet sted end der hvor smerten sidder, derfor er det vigtigt med en grundig undersøgelse inden man påbegynder behandlingen, på den måde får vi behandlet årsagen og ikke kun symptomet.

Hvad gør vi anderledes?

Ved første konsultation lægger vi vægt på at kortlægge hvor du føler rygsmerterne er lokaliseret.

Hvad du selv mener er grunden til dine rygsmerter, hvordan de føles, er der udstråling i benene?, hvad gør dem værre / bedre, er rygsmerterne konstante? Hvordan er din fordøjelse, har du nogle problemer med nogle af organerne?.

Inden vi behandler laver vi en undersøgelse, hvor vi tester hele ryggen nakken, bækkenet, korsbenet, knæ, hofter og fødder for at finde ud af hvad det er der ikke bevæger sig korrekt i din krop.

Vi tester også omkring organerne da der er en tæt sammenhæng mellem rygsmerter og f.eks. tarmene da de hænger fast på rygsøjlen. Ofte finder vi at det der skaber smerterne i ryggen og der hvor rygsmerterne sidder ikke er det samme sted.

Vi har meget fokus på først at skabe fri bevægelighed i kroppen før vi går i gang med genoptræning af eventuelle muskler da hvis du er stiv i leddene i kroppen ikke kan udføre øvelserne korrekt pga. Kroppen kompenserer for stivheden.

Hvordan behandler vi?

Når vi har fundet det sted i kroppen hvor bevægelsesfriheden er indskrænket fokuserer vi på at skabe fri bevægelighed netop der. Det er tit hoften som skaber problemer for lænden når den ikke kan bevæge sig frit og derfor tvinger bækkenet til at bevæge sig mere hvilke overbelaster lænderyggen.

Fuld bevægelsesfrihed - Hvad nu?

Er det første gang du har haft rygsmerte, behøver du ikke nødvendigvis at genoptræne efterfølgende, men hvis du oplever at dine rygsmerter gentagende gange bliver ved med at komme igen flere gange om året anbefaler vi klart at komme i et træningsforløb hvor vi har fokus på at styrke den muskulatur der sidder omkring rygsøjlen kontakt os for at høre mere om sådan genoptræningsforløb.