Skuldersmerter

Behandling af Skuldersmerter

Skuldersmerter er en lidelse, der ofte opstår ud af ingen ting og for at forstå problemets omfang er man nødt til at lokalisere, hvor problemet stammer fra. Er det musklerne, senerne, slimsækkene, afklemning grundet fejlstilling i nakken eller noget helt andet, der er årsag til skuldersmerterne?

Skuldersmerter når du løfter armen mere end 90 grader i forhold til kroppen, kan have flere årsager. Nedenfor vil jeg beskrive nogle af dem.

Impingement syndrom

Denne lidelse kan opstå, når den lille brystmuskel (Pecturalis minor) bliver for stram og derfor trækker skulderen fremad, hvorved muskelen oven på skulderbladet kommer i klemme under skuldertaget.

Skuldersmerter grundet afklemningen kan afhjælpes ved at behandle/ strække på den lille brystmuskel samt ved at genoptræne muskulaturen på ryggen, da denne funktionsmæssigt laver den modsatte bevægelse.

Slimsæk inflammation (betændelsestilstand)

Slimsækkene i kroppen er til for at beskytte knoglerne for trækket fra senerne og er derfor lokaliseret rigtig mange steder i kroppen. I skulderen sidder de lige under skuldertaget.
 
Slimsække kan blive irriteret, hvis den bliver trykket eller pga. slid fordi senerene i skulderen begynder at skulle arbejde hårdere i skulderen og derfor klemmer hårdere på slimsækken.
 
Hvad kan så få en sene i skulderen skulle arbejde hårdere ?
 
Det kan en låsning i ryggen eller i et ribben som så vil ændre biomekanikken i kroppen og derved belaste senerene mere. En slimsæk der bliver meget irriteret kan væske op til 400 ML i døgnet så det er noget man skal respektere. En slimsæk kan også være årsag til impingment.
 

Husk at smerter i skulderen ikke nødvendigvis behøver at komme fra skulderen. Det kan sagtens stamme fra nakke, ryg eller organerne.

Der findes mange andre skulderproblematikker end dem der er beskrevet her ring gerne og hør hvordan vi kan hjælpe dig med dit problem.